VETRO

 

ΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ ΥΑΛΟΤΟΥΒΛΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: C2TE κατά EN 12004

 

 

 

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα-Εφαρμογές

Ειδική ακρυλική κόλλα τοποθέτησης υαλότουβλων. Λόγο της υψηλής αντοχής τσιμέντου, των επιλεγμένων αδρανών και ειδικών ακρυλικών πρόσθετων που περιέχει, δίνει την δυνατότητα για χρήση εσωτερική και εξωτερική (τοίχου και δαπέδου) καθώς εξασφαλίζει και άριστη στεγανότητα.

Οδηγίες Χρήσης 

Το περιεχόμενο του σάκου ανακατευέται μόνο με καθαρό νερό 6,2 λίτρα για τον κάθε σάκο των 25 kg (+-0,25 λίτρα) μέχρι να προκύψει μια εύπλαστη και ομοιογενής μάζα απαλλαγμένη από σβόλους. Το μίγμα το αφήνουμε να ωριμάσει για 5-7 λεπτά και εν συνεχεία το αναδεύουμε ξανά χωρίς την προσθήκη νέας ποσότητας νερού με δράπανο σε χαμηλές στροφές. Το μίγμα της κόλλας είναι έτοιμο για χρήση και ο χρόνος πήξης του είναι 1 έως 2 ώρες ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Η κόλλα VETRO εφαρμόζεται στο υπόστρωμα με την βοήθεια οδοντωτής σπάτουλας ή με κοινό μυστρί όταν ο επιθυμητός αρμός είναι μεγάλου πάχους. Τα υαλότουβλα πρέπει να τοποθετηθούν το αργότερο μέσα σε 20 λεπτά από την διάστρωση της κόλλας. Επίσης το αλφάδιασμα των υαλότουβλων πρέπει να εξασφαλίζεται μέσα σε 30 λεπτά από την τοποθέτησή τους.


Κατανάλωση

Ανάλογα με το μέγεθος των αρμών.

Αποθήκευση

Διατηρείται σε χώρους χαμηλής υγρασίας σε σφραγισμένη συσκευασία πάνω σε παλέτα έως και ένα χρόνο από την ημερομηνία παραγωγής.

Συσκευασία

Διατίθεται σε σάκους των 25 kgr.

 

pdfVETRO.pdf

 

 

 


 

 

TERRA

 

 

 

ΕΙΔΙΚΗ ΚΟΛΛΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: C1 κατά EN 12004

 

 

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα - Εφαρμογές

Ειδική κόλλα υψηλών απαιτήσεων με πολύ μεγάλη ανθεκτικότητα σε ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες. Συνίσταται για επίστρωση τσιμεντοπλακών, πλακών πέτρας, μαρμαροπλακών, κεραμικών πλακών, πλακών Cotto, διακοσμητικών τούβλων και άλλων διακοσμητικών στοιχείων. Κατάλληλη για τοποθέτηση πλακών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Οδηγίες Χρήσης

Η κόλλα TERRA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίστρωση πλακών σε δάπεδα ή τοίχους με συνήθη υποστρώματα, με την προϋπόθεση ότι αυτά είναι ξηρά, σκληρά και έχουν κατάλληλα προετοιμασθεί. Καθαρισμός από σκόνες, λίπη, λάδια, απομάκρυνση υπολειμμάτων σοβάδων, χρωμάτων κ.τ.λ. Υποστρώματα από τσιμεντοκονιάματα χωρίς την κατάλληλη ωρίμανση ή παρουσία υγρασίας, καθυστερούν σημαντικά την σκλήρυνσή της. Σε σαθρά υποστρώματα ή υποστρώματα με έντονη απορροφητικότητα (γυψοκονιάματα) απαιτείται επάλειψη με το προϊόν σταθεροποίησης TECHNOFLEX 1-2 ώρες πριν την εφαρμογή της κόλλας. Το περιεχόμενο του σάκου ανακατεύεται μόνο με καθαρό νερό 5,75 λίτρα για τον κάθε σάκο των 25 kg (+-0,25 λίτρα) μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής μάζα απαλλαγμένη από σβόλους. Το μίγμα το αφήνουμε να ωριμάσει για 5-7 λεπτά και εν  συνεχεία το αναδεύουμε ξανά χωρίς την προσθήκη νέας ποσότητας νερού με δράπανο σε χαμηλές στροφές. Το μίγμα της κόλλας είναι έτοιμο για χρήση και ο χρόνος πήξης του είναι 1 έως 2 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Η κόλλα TERRA  εφαρμόζεται στο υπόστρωμα με την βοήθεια οδοντωτής σπάτουλας, η οποία διαθέτει ''κτένια'' 10-15 mm. Η τοποθέτηση των υλικών προς συγκόλληση γίνεται το αργότερο μέσα σε 20 λεπτά από την επίστρωση της κόλλας. Η παρασκευή και επίστρωση της κόλλας, συνίσταται σε θερμοκρασία μεταξύ 5C και 350 C.

Κατανάλωση

Από 2,5-4,5 Kg/m2 ανάλογα με το υπόβαθρο, τον τύπο των πλακιδίων και το μέγεθος των δοντιών της σπάτουλας.

Αποθήκευση

Διατηρείται σε χώρους χαμηλής υγρασίας σε σφραγισμένη συσκευασία πάνω σε παλέτα έως και ένα χρόνο από την ημερομηνία παραγωγής.

Συσκευασία

Διατίθεται σε σάκους των 25 Kgr.

 

 

pdfTERRA.pdf

 


 

 

 

RAPIDFLEX

 

 

ΕΙΔΙΚΗ ΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

ΤΑΧΕΙΑΣ ΠΗΞΕΩΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: C2FTE-S2 κατά EN 12004

 

 

 

 Χαρακτηριστικά γνωρίσματα-Εφαρμογές

Επαγγελματική, ακρυλική κόλλα πλακιδίων ταχείας πήξεως με άριστη ικανότητα πρόσφυσης και ανθεκτικότητα σε ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες (καύσωνας - παγετός). Είναι ιδανική για οποιαδήποτε επαγγελματική χρήση, για επικόλληση κάθε είδους κεραμικών πλακιδίων απορροφητικών ή μη, φυσικών λίθων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τοίχους ή δάπεδα, σε υποστρώματα: μπετόν, τσιμεντοκονίες, μαρμαροκονίες, παλιά δάπεδα κ.λ.π. Επίσης η RAPID FLEX είναι ιδανική ακόμη και για συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης καθώς σε χώρους με μόνιμη παρουσία νερού και υγρασίας. Η RAPID FLEX είναι έτοιμη για αρμολόγηση σε 3 ώρες.

Οδηγίες Χρήσης

Η επιφάνεια προς επίστρωση πρέπει να είναι απαλλαγμένη από σκόνη, μπογιές, λάδια κ.λ.π. Αναμιγνύουμε 25 Kg κόλλας RAPID FLEX με 6,5 λίτρα καθαρού νερού (+-0,25 λίτρα) μέχρι να προκύψει μια πολύ πυκνόρρευστη πάστα. Το μίγμα το αφήνουμε να ωριμάσει για 5-7 λεπτά και εν συνεχεία το αναδεύουμε ξανά χωρίς την προσθήκη νέας ποσότητας νερού με δράπανο σε χαμηλές στροφές. Το μίγμα είναι έτοιμο για χρήση 5 λεπτά μετά την ανάμιξη και ο χρόνος πήξης του στον κάδο είναι περίπου 1 ώρα ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Κατά την διάρκεια αυτού του χρόνου το μίγμα ανακατεύεται περιοδικά, χωρίς όμως να προστίθεται νέα ποσότητα νερού. Η επίστρωση της κόλλας στην επιφάνεια επικόλλησης γίνεται ομοιόμορφα με τη βοήθεια κατάλληλης οδοντωτής σπάτουλας. Η τοποθέτηση των πλακιδίων γίνεται το αργότερο μέσα σε 20 λεπτά από την επίστρωση της κόλλας και σε θερμοκρασία από 5C έως 350C.

Κατανάλωση

Από 2,5-4,5 kg/m2 ανάλογα με το υπόβαθρο, τον τύπο των πλακιδίων και το μέγεθος των δοντιών της σπάτουλας.

Αποθήκευση

Διατηρείται σε χώρους χαμηλής υγρασίας σε σφραγισμένη συσκευασία πάνω σε παλέτα έως και ένα χρόνο από την ημερομηνία παραγωγής.

Συσκευασία

Διατίθεται σε σάκους των 25 kgr.

 

pdfRAPID_FLEX.pd

  pdfCE_RAPID_FLEX.pdf

 

 

 


 

FLEXIBLE

 

 

 

 

ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: C2TE-S2 κατά EN 12004   

 

 

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα - Εφαρμογές

Ελαστική ακρυλική κόλλα υψηλών προδιαγραφών με τέλεια ικανότητα πρόσφυσης και ανθεκτικότητα στις μεγάλες θερμοκρασιακές αυξομειώσεις και καταπονήσεις. Κατάλληλη για εξειδικευμένες κεραμικές εφαρμογές, όπως τοποθετήσεις πλακιδίων πάνω σε τζάμι, σε γυψοσανίδα, πάνω σε οποιαδήποτε γυαλισμένη επιφάνεια, καθώς και σε τοποθετήσεις πλακιδίων πάνω σε θερμαινόμενα πατώματα, ξύλινες επιφάνειες (υπό προϋποθέσεις) και σε χώρους που δέχονται δυνατούς κραδασμούς και δονήσεις (υπόγειους σταθμούς τρένων, αεροδρόμια, κ.τ.λ.) δίνοντας αντισεισμικές ιδιότητες.

Οδηγίες Χρήσης

Η προς επίστρωση επιφάνεια πρέπει να είναι απαλλαγμένη από σκόνη, μπογιές λάδια κ.τ.λ. Για καλύτερο αποτέλεσμα πριν την τοποθέτηση, συνίσταται το βρέξιμο της επιφάνειας. Το περιεχόμενο του σάκου αναμιγνύεται σε αναλογία 25 kg  κόλλας με 7,3 λίτρα καθαρό νερό (+- 0,25 λίτρα), μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα. Το μίγμα το αφήνουμε να ωριμάσει για 5-7 λεπτά και εν συνεχεία το αναδεύουμε ξανά χωρίς την προσθήκη νέας ποσότητας νερού με δράπανο σε χαμηλές στροφές. Το μίγμα της κόλλας είναι έτοιμο για χρήση και ο χρόνος πήξης του είναι 1 έως 2 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου το μίγμα ανακατεύεται περιοδικά, χωρίς όμως να προστίθεται νέα ποσότητα νερού. Η επίστρωση της κόλλας στην επιφάνεια επικόλλησης γίνεται ομοιόμορφα με την βοήθεια κατάλληλης οδοντωτής σπάτουλας. Η τοποθέτηση των υλικών προς συγκόλληση γίνεται το αργότερο μέσα σε 30 λεπτά από την επίστρωση της κόλλας. Η παρασκευή και επίστρωση της κόλλας, συνίσταται σε θερμοκρασία μεταξύ 50 και 350 C.

Κατανάλωση

Από 2,5-4,5 kg/m2 ανάλογα με το υπόβαθρο, τον τύπο των πλακιδίων και το μέγεθος των δοντιών της σπάτουλας.

Αποθήκευση

Διατηρείται σε χώρους χαμηλής υγρασίας σε σφραγισμένη συσκευασία πάνω σε παλέτα έως και ένα χρόνο από την ημερομηνία παραγωγής.

Συσκευασία

Διατίθεται σε σάκους των 25kgr.

 

 

pdfFLEXIBLE.pdf

pdfCE_FLEXIBLE.pdf

 

 

 


 

SUPER ADD

 

 

 

 

ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: C2TE-S1 κατά EN 12004

 

 

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα -Εφαρμογές

Πανίσχυρη ακρυλική κόλλα πλακιδίων υψηλών προδιαγραφών με μεγάλη ικανότητα πρόσφυσης καθώς και υψηλή ανθεκτικότητα σε ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες (καύσωνας, παγετός). Οι ειδικές ακρυλικές ρητίνες και η κυτταρίνη που περιέχει, της δίνουν την δυνατότητα για συγκόλληση κεραμικών πλακιδίων (παντός τύπου), πλακιδίων KLINKER και γρανιτών, μαρμάρων, φυσικής πέτρας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τοίχους ή δάπεδα, σε υποστρώματα: μπετόν, τσιμεντοκονίες, μαρμαροκονίες, παλαιά δάπεδα (παντός τύπου) κ.τ.λ., καθώς και για συγκόλληση πλακιδίων υψηλής αντοχής σε απότριψη για χώρους με μεγάλες καταπονήσεις (βιομηχανίες, δημόσιοι χώροι, σχολεία, νοσοκομεία κ.τ.λ.) όπως και για συγκόλληση πλακών, μεγάλων διαστάσεων μαρμάρων ή φυσικών ορυκτών σε τοίχους (ορθομαρμαρώσεις). Τέλος η κόλλα SUPER ADD είναι ιδανική για χώρους με μόνιμη παρουσία νερού (πισίνες, δεξαμενές νερού, υπόγειους χώρους κ.τ.λ.).

Οδηγίες Χρήσης

Η επιφάνεια προς επίστρωση πρέπει, να είναι απαλλαγμένη από σκόνη, μπογιές, λάδια κ.τ.λ. Σε σαθρά υποστρώματα ή υποστρώματα με έντονη απορροφητικότητα (γυψοκονιάματα) απαιτείται επάλειψη με το προϊόν σταθεροποίησης SYSTEM TECHNICA - TECHNOFLEX  1-2 ώρες πριν την εφαρμογή της κόλλας. Για καλύτερο αποτέλεσμα πριν την τοποθέτηση, συνίσταται το βρέξιμο της επιφάνειας. Το περιεχόμενο του σάκου αναμιγνύεται σε αναλογία 25 kg κόλλας με 6,2 λίτρα καθαρό νερό (+- 0,25 λίτρα), μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα απαλλαγμένο από σβόλους. Το μίγμα το αφήνουμε να ωριμάσει για 5-7 λεπτά και εν συνεχεία το αναδεύουμε ξανά χωρίς την προσθήκη νέας ποσότητας νερού με δράπανο σε χαμηλές στροφές. Το μίγμα της κόλλας είναι έτοιμο για χρήση και ο χρόνος πήξης του είναι 1 έως 2 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου το μίγμα ανακατεύεται περιοδικά, χωρίς όμως να προστίθεται νέα ποσότητα νερού. Η επίστρωση της κόλλας στην επιφάνεια επικόλλησης γίνεται ομοιόμορφα με την βοήθεια κατάλληλης οδοντωτής σπάτουλας. Η τοποθέτηση των υλικών προς συγκόλληση γίνεται το αργότερο μέσα σε 30 λεπτά από την επίστρωση της κόλλας. Η παρασκευή και επίστρωση της κόλλας, συνίσταται σε θερμοκρασία μεταξύ 50 και 350C.  

Κατανάλωση

Από 2,5 - 4,5 Kg/m2 ανάλογα με το υπόβαθρο, τον τύπο των πλακιδίων και το μέγεθος των δοντιών της σπάτουλας.

Αποθήκευση

Διατηρείται σε χώρους χαμηλής υγρασίας σε σφραγισμένη συσκευασία πάνω σε παλέτα έως και ένα χρόνο από την ημερομηνία παραγωγής.

Συσκευασία

Διατίθεται σε σάκους των 25kgr.

 

pdfSUPER__ADD.pdf

pdfCE_SUPER_ADD.pdf


 

SUPER

 

 

 

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: C2TE κατά EN 12004

 

 

 

  Χαρακτηριστικά γνωρίσματα-Εφαρμογές

Τσιμεντοειδής κόλλα πλακιδίων υψηλών απαιτήσεων με ειδικά ακρυλικά βελτιωτικά πρόσθετα άριστης ποιότητας. Έχει επιλεγμένη κοκκομετρία αδρανών, εξαιρετική εργασιμότητα με μεγάλη ικανότητα πρόσφυσης, υψηλή ανθεκτικότητα σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας (καύσωνας, παγετός) και τέλεια αντοχή σε κάθε είδους καταπονήσεις. Κατάλληλη για τοποθέτηση πλακιδίων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, για συγκόλληση κεραμικών πλακιδίων πάνω σε νοβοπάν, πλακάκι σε πλακάκι (υπό προϋπο - θέσεις) καθώς και σε χώρους βαριάς κυκλοφορίας (π.χ. συνεργεία, βιομηχανίες κ.τ.λ.).

Οδηγίες Χρήσης

Η επιφάνεια προς επίστρωση πρέπει να είναι απαλλαγμένη από σκόνη, μπογιές, λάδια κ.τ.λ. Για καλύτερο αποτέλεσμα πριν την τοποθέτηση, συνίσταται το βρέξιμο της επιφάνειας. Το περιεχόμενο του σάκου αναμιγνύεται σε αναλογία 25kg κόλλας με 6,7 λίτρα καθαρό νερό, (+- 0,25 λίτρα) μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα. Το μίγμα το αφήνουμε να ωριμάσει για 5-7 λεπτά και εν συνεχεία το αναδεύουμε ξανά χωρίς την προσθήκη νέας ποσότητας νερού με δράπανο σε χαμηλές στροφές. Το μίγμα της κόλλας είναι έτοιμο για χρήση και ο χρόνος πήξης του είναι 1 έως 2 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Κατά την διάρκεια αυτού του χρόνου το μίγμα ανακατεύεται περιοδικά, χωρίς όμως να προστίθεται νέα ποσότητα νερού. Η επίστρωση της κόλλας στην επιφάνεια επικόλλησης γίνεται ομοιόμορφα με την βοήθεια κατάλληλης οδοντωτής σπάτουλας. Η τοποθέτηση των υλικών προς συγκόλληση γίνεται το αργότερο σε 30 λεπτά από την επίστρωση της κόλλας. Η παρασκευή και επίστρωση της κόλλας συνίσταται σε θερμοκρασία μεταξύ 50 C και 350 C.

 Κατανάλωση

Από 2,5-4,5 Kg/m2 ανάλογα με το υπόβαθρο, τον τύπο των πλακιδίων και το μέγεθος των δοντιών της σπάτουλας.

 Αποθήκευση

Διατηρείται σε χώρους χαμηλής υγρασίας σε σφραγισμένη συσκευασία πάνω σε παλέτα έως και ένα χρόνο από την ημερομηνία παραγωγής.

Συσκευασία

Διατίθεται σε σάκους των 25kgr.

Παράγεται και με τις εμπορικές ονομασίες SUPER A30 & SUPER MAX30.  Δείτε το προϊόν

 

pdfSUPER.pdf

pdfCE_SUPER.pdf

 

 


 

PLUS

 

 

 

ΑΚΡΥΛΙΚΗ ΚΟΛΛΑ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

ΛΕΥΚΗ-ΓΚΡΙ

 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: C1TE κατά EN12004

 

 

 

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα-Εφαρμογές

Τσιμεντοειδής κόλλα πλακιδίων με ειδικά ακρυλικά βελτιωτικά πρόσθετα άριστης ποιότητας. Έχει επιλεγμένη κοκκομετρία αδρανών με μεγάλη ικανότητα πρόσφυσης, εξαιρετική εργασιμότητα και μεγάλη αντοχή σε ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες. Συνίσται για συγκόλληση κεραμικών πλακιδίων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τοίχου και δαπέδου. Για ειδικές εφαρμογές ενδείκνυται η χρήση του ειδκού ενισχυτικού γαλακτώματος SYSTEM TECHNICA TECHNOFLEX.

Οδηγίες Χρήσης

Η επιφάνεια προς επίστρωση πρέπει να είναι απαλλαγμένη από σκόνη, μπογιές, λάδια κ.τ.λ. Για καλύτερο αποτέλεσμα πριν την τοποθέτηση, συνίσταται το βρέξιμο της επιφάνειας. Το περιεχόμενο του σάκου αναμιγνύεται σε αναλογία 25 kgr κόλλας με 6,0 λίτρα καθαρό νερό, (+- 0,25 λίτρα) μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα. Το μίγμα το αφήνουμε να ωριμάσει για 5-7 λεπτά και εν συνεχεία το αναδεύουμε ξανά χωρίς την προσθήκη νέας ποσότητας νερού με δράπανο σε χαμηλές στροφές. Το μίγμα της κόλλας είναι έτοιμο για χρήση και ο χρόνος πήξης του είναι 1 έως 2 ώρες ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου το μίγμα ανακατεύεται περιοδικά, χωρίς όμως να προστίθεται νέα ποσότητα νερού. Η επίστρωση της κόλλας στην επιφάνεια επικόλλησης γίνεται ομοιόμορφα με την βοήθεια κατάλληλης οδοντωτής σπάτουλας. Η τοποθέτηση των υλικών προς συγκόλληση γίνεται το αργότερο μέσα σε 20 λεπτά από την επίστρωση της κόλλας. Η παρασκευή και επίστρωση της κόλλας, συνίσταται σε θερμοκρασία μεταξύ 50 C και 350 C.

Κατανάλωση

Από 2,5-4,5 kg/m2 ανάλογα με το υπόβαθρο, τον τύπο των πλακιδίων και το μέγεθος των δοντιών της σπάτουλας.

Αποθήκευση

Διατηρείται σε χώρους χαμηλής υγρασίας σε σφραγισμένη συσκευασία πάνω σε παλέτα έως και ένα χρόνο από την ημερομηνία παραγωγής.

Συσκευασία

Διατίθεται σε σάκους των 25 kgr και των 5kg.

Παράγεται και με την εμπορική ονομασία MASTERKOLL.  Δείτε το προϊόν

pdfPLUS.pdf

pdfCE_PLUS.pdf